Arktiske fødevarer

Netværksgruppen for Arktiske Fødevarer er et nyt initiativ, der sætter fokus på de gode råvarer. Her bidrager vi til det nye nordiske køkken i bogstavelig forstand og arbejder med at identificere og udvikle nye arktiske eksportsuccesser i samarbejde med stor og små producenter. Den arktiske oprindelse er et kvalitetsstempel i sig selv – og det arbejder vi på at udvikle i samarbejde med myndigheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner samt skarpe branchespecialister.

Kommende arrangementer

22. marts i Nuuk

Konferencen: The Greenland Label - and Quality Foods

 

ABN fokusgruppe Arktisk Fødevarer har holdt en række arbejdsmøder, som har udmyntet sig i et spændende konferenceprogram. Læs mere her 

Konfernecen finder sted på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet.

Invitation her
Program her

Tilmelding og pris:
Deltagelse gratis
- dog vil flere deltagere fra samme virksomhed/ organsiation opkræves et deltagergebyr på 450,- / pers til dækning af forplejning

Tolkning
Konferencesproget er dansk, og der tolkes til grønlandsk 

Arktisk viden - opsamling af resultater fra netværksmøder

ABN har fokus på produktion af fødevarer baseret på ingredienser fra arktiske egne. En lang række medlemmer af netværket har fokus på netop de arktiske fødevarer og markedsmulighederne for eksport og import.

 

ABN følger projektet med tapning af indlandsis på flasker.

Læs mere 

 

ABN følger med i Maik Carreros produktion af grønlandsk is.

Hvad er Greenland Ice?

Fremstilling af is baseret på den Grønlandske indlandsis, som er helt speciel, da isen fremstilles på osmose vand, og derfor ikke indeholder mineraler. Vandet virker som en magnet, og ved tilførelse af smagsingredienser, og derved mineraler, fremkommer en unik smag. Isen er uden lactose, og uden brug af sukker, som erstattes med Birkesød, PerfektSød, sukrin icing samt dextrose, hvorfor isen er allergivenlig.

Læs mere

Tranhuset er en butik med et univers af nordatlantiske produkter, fødevarer, beklædning samt kunsthåndværk

 

Kvann Kompagniet producerer og sælger produkter fra Grønland, bl.a. krydderurter, the, olier mv.

Læs mere